Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czego zacząć uroczyste śniadanie ? Oczywiście od pysznych budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest rzadkie to wychodzą przepyszne. Kubek gorącej herbaty z cytryną i możemy zaczynać ucztę!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Składniki
1. Jajka wbić do miski, ubić mikserem na puszysto, wlać mleko oraz wodę, dodać mąkę zmieszaną z budyniami, wlać olej, zmiksować na gładką masę bez grudek. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, wlewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron cienkie naleśniki, zawijać w trójkąciki, układać na talerzu, podawać z kremowym serkiem, kleksem dżemu i ulubionymi owocami.