Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla osób, które mają tendencję do przypalania naleśników lub problemy z przywieraniem ciasta. Tych budyniowych nie da się zepsuć :) Do naleśników ze zdjęcia użyłam budyniu karmelowego.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Przed pierwszym naleśnikiem można delikatnie posmarować patelnię papierowym ręcznikiem nasączonym odrobiną oleju. Jeśli mamy dobrą nieprzywierającą patelnie, krok ten można pominąć.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozlewać na patelnię jak zwykłe naleśniki.
Aby otrzymać naleśniki w innym kolorze i o innym aromacie można wybrać inny smak budyniu - czekoladowy, malinowy, biszkoptowy.