Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bulki pszenne jak je robię zapraszam po ;przepis
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 725
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 725
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę pszenną wsypuje do miski i dodaję sól oraz 4 łyżki zakwasu ale jak nie macie można dać 50 gr drodzy zamiast 25 gr .Drożdże rozpuszczam w cieplej wodzie i wlewam do maki zagniatam ciasto W razie potrzeby podsypuję mąka podczas zagniatania .Ciasto zostawiam pod przykryciem w cieple miejsce na 1,5 godziny ,wyszło mi 13 bułeczek
Wyrośnięte ciasto wyrabiam delikatnie podsypując mąką i kulam kulki na bułeczki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko posmarowany papier olejem .Wielkość bułeczek zależy czy chcecie malutkie czy większe to już sobie zrobicie jak wam odpowiada . Ululane ciasto na bułeczki zostawiam na blaszce jeszcze na 10 do 15 minut by ciasto wyrosło następnie nacinam na środku robiąc przedziałek ale możecie nie nacinać .
Bułeczki piekę w nagrzanym piekarniku 45 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach smacznego .