Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, domowe bułeczki. Dodatek orzechów sprawia, że są naprawdę wyborne. Polecam!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem kilkoma łyżkami mąki pszennej i połową wody. Pozostawić na kilka minut. Następnie dolać resztę wody, pozostałe mąki i sól, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części ( u mnie 8 dużych bułek). Uformować bułki i pozostawić jeszcze na kwadrans. Napuszone posmarować wodą i posypać sezamem.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!