Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek graham z dodatkiem ziaren to samo zdrowie! Polecam ;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, potem zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, ziarna i wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pozostawić jeszcze na ok. 15 do napuszenia. następnie posmarować białkiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!