Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zrobiliśmy za dużo pesto i nie wiemy do czego go wykorzystać, to właśnie chlebek z jego dodatkiem smakuje wyjątkowo! Polecam ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać tyle maki i ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Następnie dodać mąkę, sól, płatki owsiane i pozostałą ciepłą wodę. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 35-40 min, by ciasto podwoiło objętość :)
Keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, przełożyć połowę ciasta. Ciasto posmarować pesto z oregano. Przełożyć pozostałe ciasto, przykryć jeszcze raz ściereczką i odstawić na kwadrans do napuszenia.
Chlebek pieczemy w temp. ok. 200 stopni prze ok. 45-50 min. Smacznego!