Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie smakuje do porannej lub popoludniowek kawki :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
mleko podgrzac, rozmieszac w nim drozdze z lyzka cukru, odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.
kiedy rozczyn wyrosnie, do miski wsypac make, wbic zoltko, wlac olej, wsypac sol, wlac rozczyn i wyrobic gladkie ciasto. odstawic do wyrosniecia na 30 minut.
przygotowac nadzienie: ser rozdrobnic, wsypac do niego cukier, wlac jogurt, wymieszac. z maki, margaryny i cukru zagniesc kruszonke (ja zrobilam z 2 lyzek margaryny, 3 garsci maki i 3 garsci cukru)
ciasto podzielic na 3 czesci, kazda z nich rozwalkowac na ksztalt prostokata. wzdluz dlugiego boku wylozyc 1/3 seta i zwinac w rolade. podonie zrobic z pozostalymi dwoma kawalkami ciasta. w ten sposob otrzymalismy 3 "rolady". spajamy im konce i zaplatamy w warkocz.
ciasto przekladamy do formy, ostawiamy na 10-15 min zeby podroslo, smarujemy je rozkloconym jajkiem i posypujemy kruszonka. ja pieklam swoje ciasto ok 30 min w temp 180 stopni.
smacznego :)