Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe pachnące imbirem i cynamonem. Przygotowałam je dziś na śniadanie i faktem jest, że warto było czekać aż się zrumieni, pomimo kiszek grających już marsza od rana :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1433
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13117
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1433
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13117
Składniki
Jajko i białko miksujemy.
Dosypujemy mąkę i budyń i miksujemy wszystko na gładką masę.
Na koniec dodajemy do masy proszek do pieczenia, imbir, oliwę z oliwek, cynamon i startą na najdrobniejszych oczkach marchewkę. Całość mieszamy dokładnie.
Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (u mnie była to forma na małą babkę). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 40 minut.