Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienkie omlety idealne na śniadanie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Poniżej podaję przepisy na dwa przykładowe farsze :) Składniki na farsz pieczarkowo serowy: + 12 pieczarek + ser tarty + wędlina (opcjonalnie) Pieczarki smażymy. Po przełożeniu do miseczki dodajemy ser i mieszamy. Składniki na farsz z serkiem capresi: + serek capresi + rzodkiewki, ogórek + 2 łyżki jogurtu naturalnego + przyprawy Wszystko mieszamy. Ser capresi można zastąpić twarożkiem.
Jajka wodę i przyprawy miksujemy (chwilę, żeby nie powstała piana). Wylewamy cieniutką warstwę na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową) i smażymy aż będzie można omlet obrócić na drugą stronę. Do środka zawijamy farsz, tak jak przy krokietach, po czym kroimy na pół. Przy przekładaniu omleta na drugą stronę warto robić to powoli, żeby przypadkiem nie złożył nam się na pół :) Najlepiej złapać go na brzegu palcami i podważyć drewnianą łopatką :)