Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-budyniowe placuszki to taka moja interpretacja klasycznych placków bez dodatków. Jedyną zmianą jest zastąpienie części mąki proszkiem budyniowym. Dla mnie są to placki rewelacyjne i bardzo smaczne. Dodam, że dosyć szybko się je przygotowuje.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Mąkę, cukier, budyń, proszek do pieczenia, jogurt oraz jajka miksujemy. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym oleju układamy po 1-2 łyżce ciasta. Smażymy z obu stron po minucie. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe. Dekorujemy kakałem.
Zapraszam na mojego bloga!