Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie granoli, łącznie z pieczeniem, zajmie góra godzinę. Za to rano wystarczy dodać jogurt lub mleko i mamy wartościowe, smaczne śniadanie dla kilku osób. Serdecznie polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Sok z pomarańczy wymieszać w większej miseczce z olejem, miodem i cynamonem. Do tej mikstury wsypać płatki owsiane, pestki dyni, pestki słonecznika i wszystko dokładnie wymieszać. Żurawinę wymoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie. Zawartość miseczki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dołożyć odsączoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie. Rozłożyć równo na całej blaszce. Zapiekać w 170 st. C przez 40-45 minut. Co jakieś dziesięć minut należy całość przemieszać, aby wszystko równo się piekło. Po upieczeniu jest już do spożycia. Można też przetrzymywać ją, w zamkniętym szklanym słoju, w lodówce przez kilka, góra kilkanaście dni.