Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prostą w przygotowaniu, smaczną pastę jajeczną, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 698
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 698
Składniki
Papryczki chili oczyszczamy z pestek, kroimy w drobną kostkę i zalewamy mlekiem, aby pozbyć się nadmiaru ostrości i nadać im delikatności. Odstawiamy je na chwilę. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Do miseczki wkładamy pokrojone w kostkę 2 jajka i dwa żółtka, serek twarogowy, ocet jabłkowy, 4 łyżki mleka i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę.
Pozostałe białka z dwóch jajek kroimy w drobną kostkę i dodajemy je do powstałej masy razem z pokrojoną drobno rzodkiewką, posiekaną natką pietruszki, odciśniętymi z mleka papryczkami chilli, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem trzcinowym oraz dosypujemy szczyptę kurkumy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Życzę smacznego!