Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wypieki najlepsze.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 18
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, przelać do miski z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrami waniliowymi. Następnie wbić jajka, wlać olej, wymieszać i wyrabiać ręką ciasto przez minimum 15 minut. Pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Po czym na stolnicy wysypanej mąką wyłożyć przygotowane ciasto. Urywać po kawałku, nadziewać marmoladą i formować drożdżówki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (spojeniem do dołu) i odłożyć ponownie do wyrośnięcia. Posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 15 minut.