Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe drożdżówki dla dzieci na śniadanie.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Wykonanie: Do miski przesypać przesianą mąkę i suszone drożdże, starannie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach, tak aby powstało gładkie ciasto. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aby ciasto powiększyło swoją objętość. Z ciasta formować wałki o średnicy 1,5 cm i długości 20 cm. Zwinąć je w ósemki, rozpłaszczając dłonią i w środki położyć połówki śliwek, posmarować żółtkiem rozmąconym ze śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.