Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i tanie danie z piekarnika. Duch baby - coś pomiędzy naleśnikiem a omletem, zapieczony ze śliwkami i korzennymi przyprawami.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 390
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14764
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 390
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14764
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Składniki
Do tego dania potrzebna będzie nam patelnia, którą można używać w piekarniku. Moja ma średnicę 28cm. Jajka ubijamy, dodajemy cukier, mąkę, mleko, kardamon i gałkę. Mieszamy. Śliwki kroimy na ćwiartki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy patelnię na 1 minutę, aby się nagrzała. Wyciągamy i smarujemy masłem. Na patelnię wylewamy ciasto i układamy na nim śliwki. Naleśnika zapiekamy przez 20 minut. Boki ciasta mocno wyrosną, ale po wyciągnięciu z piekarnika opadną. Przed podaniem naleśnik posypujemy obficie cukrem pudrem.