Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT Babeczki warzywno - jajeczne, zdrowe, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 211
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 211
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Pierwsza wersja smakowa. Mieszankę warzywną mieszamy z posiekaną natką pietruszki i solą. Cztery miejsca w foremce na babeczki wypełniamy otrzymaną mieszanką (nie wypełniamy po same brzegi, musimy zostawić trochę miejsca, bo później zalejemy jeszcze jajkiem).
Druga wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną szynkę i tarty ser. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Trzecia wersja smakowa. Mieszamy drobno pokrojony pomidor z pokrojoną fetą. Wypełniamy farszem 4 miejsca w foremce na babeczki.
Mleko i jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Zalewamy przygotowane farsze w foremce na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 190℃ przez około 30 minut. *Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki.