Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na reanimację "dwudniowego" pieczywa... ja jednak lubię również od czasu do czasu poświęcić świeże bułeczki.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1972
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1972
Składniki
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko, roztrzepujemy widelcem. Masło rozpuszczamy na patelni, bułkę lub chleb maczamy z obu stron w jajku, smażymy na złoty kolor. Serwujemy z miodem, konfiturą. Wersja na ostro, do jajka ścieramy odrobinę twardego żółtego sera i śmietany zamiast mleka - roztrzepujemy widelcem, maczamy, smażymy.