Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanie czyli frittata. Lubie te włoskie danie dlatego, że można do niego dodać wszystko na co mamy ochotę. Robi się ją prosto i szybko
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13737
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 11
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 65
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13737
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 11
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 65
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
Często nie mamy czasu na przygotowanie śniadania, dlatego frittata jest genialną propozycją na nie. Potrzebujemy patelni ( ja używam o średnicy 24 cm ) i 15 minut wolnego czasu. Zaczynam od pokrojenia cebuli w kostkę oraz boczniaków w dowolny sposób. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy cebulę, chwile podsmażamy dodajemy boczniaki. W między czasie kroimy kiełbasę w kostkę i dorzucamy na patelni. Gdy nam się wszystko podsmaża wbijamy jajka do miseczki, roztrzepujemy energicznie aby nasze jajka się napowietrzyły, wtedy frittata będzie puszysta. Do jajek dodajemy połowę gorgonzoli oraz pieprz i sól. Wlewamy jajka na patelnie zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię. Gdy jajka się już trochę zetną na górę frittaty resztę gorgonzoli i dalej smażymy pod przykryciem. Frittata jest gotowa gdy jajka się zetną na górze. Wyciągamy z patelni dekorujemy czerwoną papryką i mamy gotowe pyszne śniadanie. Smacznego!