Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka frittata z rukolą i czosnkiem.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 110
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 786
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 110
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 786
Składniki
Gałązki rukoli dokładnie myjemy i rwiemy lub siekamy w drobne kawałki. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię z oliwą. Podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy rukolę. Całość smażymy ok. 2 minuty. W misce ubijamy jajka z mlekiem, dużą szczyptą soli i pieprzu. Ubite jajka równomiernie przelewamy na patelnię. Podsmażamy na niewielkim ogniu kilka minut. Gotowe.