Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, bezglutenowe gofry z mąki gryczanej.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 123
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 123
Składniki
Wymieszać wszystkie suche składniki (mąkę, sodę, proszek, sól i cukier)
Dodać mleko, wodę, jaja, tłuszcz i ocet i dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na rozgrzaną gofrownicę i piec przez kilka minut na najwyższej mocy.
Wyjąć z gofrownicy, ostudzić na kratce i podawać z ulubionymi dodatkami (masłem orzechowym, owocami, jogurtem, gorzką czekoladą, syropem klonowym, miodem i z czym tylko dusza zapragnie.