Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne gofry to szybka, a jednocześnie pyszna propozycja śniadania lub kolacji. Składniki do ich przygotowania na pewno znajdziecie w swoich lodówkach.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9345
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 225
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9345
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 225
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Składniki
Na cieście francuskim układamy cienkie plasterki kiełbasy i pieczarek. Całość posypujemy przyprawami. Płaty ciasta francuskiego zlepiamy ze sobą. Tak przygotowane ciasto francuskie układamy na rozgrzanej płycie gofrownicy. Gofrownicę zamykamy. Pieczemy przez 3-4 minuty, aż ciasto się zrumieni. Gofry podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym, ziołowym lub keczupem. Gofry również dobrze smakują z sałatką ze świeżych pomidorów.