Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka w koszulkach są smakowitą propozycją na śniadanie w wolny dzień. Z dodatkiem grzanki i świeżych warzyw mamy super pożywne danie.
garnek, łyżka cedzakowa
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
1. W garnku zagotować wodę, posolić i dodać ocet i sok z cytryny. 2. Przed wbiciem jajka zamieszać wodę łyżką tak, żeby powstał wir. 3. Wbić powoli jajko w wir jak najbliżej wody. 4. Gotować ok 3 minut. 5. Gotować jajka pojedynczo jedno po drugim i wyciągać je łyżką cedzakową.
Ważne jest, żeby woda w garnku była lekko kwaśna.
Białko powinno być ścięte a żółtko płynne. Smacznego! :)