Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i orzechowa granola z miodem to fajna i zdrowa alternatywa dla kupnych mieszanek pełnych sztucznych słodzików. Gorąco polecam na pierwsze i drugie śniadanie do jogurtu i owoców :)
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14696
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14696
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 77
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, a blachę wkładamy papierem do pieczenia. Herbatę należy zaparzyć i lekko przestudzić. Pasuje tu właściwie każda, ja wybrałam owocową. Kiedy już nie jest bardzo gorąca, dodajemy do niej miód i mieszamy do rozpuszczenia.
W misce mieszamy wszystkie składniki poza rodzynkami. Następnie wlewamy herbatę, znowu mieszamy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, którą wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut, mieszając co jakiś czas, aby równomiernie się upiekła. Kiedy zauważymy, że się zrumieniła i jest chrupiąca, to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy granolę to wystudzenia. Na koniec dosypujemy rodzynki, mieszamy wszystko razem i gotowe. Granolę przechowujemy w szczelnym pojemniku lub słoiku.