Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki towarzystwie gruszki, na chrupiących grzankach, skropionych octem balsamicznym, doprawionych solą gruboziarnistą i rozmarynem. Poezja smaku!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Piekarnik nastawić na 200 stopni (opcja: góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Buraka oraz gruszkę umyć, obrać, pokroić w grubsze plastry, skropić octem balsamicznym, posypać rozmarynem i solą gruboziarnistą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. W tym czasie należy opiec kromki chleba w tosterze. Gdy gruszka i burak będą gotowe wyjąć z piekarnika, ułożyć na grzankach. Podawać.