Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja hot doga, pełna aromatu od ziół.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22648
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 372
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22648
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 372
Składniki
Płatki zagotować w niewielkiej ilości osolonego mleka, przestudzone dodać do mięsa. Pomidory suszone , lubczyk, czosnek posiekać i również dodać do mięsa. Wszystko doprawić solą, pieprzem, przyprawą pomidorowo-czosnkową z czarnuszką, dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na min. pół godziny. Do bułeczek wkładamy po 2 listki lubczyku i wypełniamy nadzieniem mięsnym. Nagrzewamy piekarnik. Bułki z wierzchu smarujemy zalewą z pomidorów suszonych i wykładamy je na folię aluminiową i lekko zawijamy lub po prostu na papier do pieczenia. Bułeczki zawinięte po ok. 10 minutach trzeba odwinąć, do zapieczenia, a te na papierze trzeba obracać aby się nie spiekły. Dla lepszego efektu bułki możemy posypać czarnuszką. Czas zapiekania ok. 20 minut w temperaturze do 140 C.