Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu jaglanka:) Tym razem połączyłam ją z gruszką, pistacjami oraz odrobiną imbiru, wyszło ekstra:)
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 84
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 24
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 127
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 84
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 24
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 127
Składniki
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy około 15 minut do miękkości, często mieszając.
Gruszkę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Pistacje obieramy z łupinek i prażymy na suchej patelni.
Do miękkiej kaszy dodajemy pokrojoną gruszkę, imbir i mieszamy, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy większość uprażonych pistacji, mieszamy i wlewamy do miseczki. Pozostałymi pistacjami obsypujemy górę. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO:)