Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna zapiekanka na śniadanie, obowiązkowo ze szczypiorkiem , pyszną szynką i jajeczkami
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 750
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ugotowane jajka pokroić na pół. Rozgrzany tłuszcz połączyć z mąką , rozprowadzić dwiema szklankami bulionu, solą, pieprzem , zagotować. Kukurydzę odsączyć, szynkę pokroić w paseczki, posiekać natkę i szczypiorek. Zieleninę, kukurydzę, szynkę wymieszać z sosem, doprawić solą, cukrem, pieprzem. Gotowy sos przelać do naczynia żaroodpornego, ułożyć połówki jajek, posypać serem, zapiec i podawać ciepłe.