Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień należy zacząć od sycącego, pełnowartościowego śniadania, które doda nam energii i chęci do działania. Świetnym pomysłem będzie przyrządzenie jajecznicy z ulubionymi dodatkami. Poniżej przedstawiamy wam przepis na iście królewską jajecznicę pełną kolorowych warzyw i innych, ciekawych dodatków.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło.
Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię i podsmażamy na złoty kolor.
Paprykę myjemy, kroimy i dorzucamy do cebuli. Następnie na patelnie trafiają: pokrojona w kostkę szynka oraz pomidor. Warzywa podsmażamy przez około 5 minut - do miękkości.
Warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy rozbełtane jajka. Jajecznicę mieszamy, ściągamy z palnika, posypujemy żółtym serem. Gotową możemy posypać szczypiorkiem lub świeżym koperkiem. Smacznego!