Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli twoim ulubionym śniadaniem jest jajecznica, koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Danie świetnie sprawdzi się jako posiłek na dobre rozpoczęcie dnia. Zawiera nie tylko wartościowe białko z jajek, ale i zdrowe tłuszcze w postaci awokado oraz moc witamin za sprawą świeżego pomidora. Pyszne połączenie smaków, które zawsze się sprawdza. Jajecznica w tortilli może być także propozycją na szybki obiad, czy kolacja.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Awokado wydrąż i pokrój w paseczki. Pomidora umyj i potnij w plastry.
Dobrze rozgrzej patelnię, dodaj masło, a następnie jajka. Wrzuć posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Mieszaj do momentu uzyskania konsystencji jajecznicy, którą lubisz. Pamiętaj, by nie była zbyt płynna, wówczas może wylewać się z tortilli.
W międzyczasie na suchej patelnie podpiecz placek do tortilli. Wystarczy po kilkanaście sekund, z każdej strony. Następnie możesz przejść do składania tortilli, na środek placka wyłóż jajecznicę, szynkę parmeńską, awokado i pomidora. Jeśli chcesz, by szynka była chrupiąca, możesz podpiec ją na suchej patelni przez około pół minuty, z każdej strony. Zawiń tortillę jak burito lub złóż ją na pół. Na koniec połóż ją na chwilę na suchej patelni, tak by się zarumieniła. Gotowe!