Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona z jajek które kupujemy od rolnika. Jajecznica usmażona jest z cebulką, wędzonym boczkiem, szczypiorem i pomidorem.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Na rozgrzany na patelni smalec układamy nadkrojone w wąskie paski plastry wędzonego boczku, smażymy z obu stron na rumiano. Dokładamy cebulę pokrojoną w ćwiartki i pokrojony pomidor. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy cebulka i pomidor są miękkie wbijamy jajka na sadzono i posypujemy grubo pokrojonym szczypiorem, solimy, pieprzymy oraz dodajemy mieloną ostrą paprykę. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Wykładamy na talerz nasz jajeczny śmietnik i konsumujemy. Smacznego !!!