Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysta, kremowa i delikatna jajecznica ze świeżymi kurkami. Doskonała propozycja na sycące śniadanie, która doda wam energii na cały dzień. Zobaczcie, jak ją zrobić, żeby wyszła perfekcyjna.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurki myjemy i osuszamy.
Masło rozgrzewamy na patelni. Dodajemy cebulę oraz kurki. Całość podsmażamy przez kilka minut do odparowania wody.
Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je do uzyskania gładkiej konsystencji. Roztrzepane jajka przelewamy na patelnię i łączymy je z podsmażoną cebulką i kurkami. Kiedy jajka się delikatnie zetną, ściągamy patelnię z kuchenki. Jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem, całość mieszamy. Na koniec jajecznicę posypujemy posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem lub z chrupiącymi tostami. Smacznego!