Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na kurki nie ma lepszego śniadania......
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Grzyby dokładnie oczyścić, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić połowę masła, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia.
Następnie dodać grzyby i szczyptę soli, smażyć razem przez kolejne 5-7 minut.
Jajka wbić do miski, dodać sól i pieprz, lekko roztrzepać. Wlać na patelnię, wymieszać z grzybami, dodać pozostałą część masła i smażyć, aż jajka lekko się zetną. Gotową jajecznicę posypać posiekaną natką.