Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podaję prosty przepis na pyszną jajecznicę, którą możemy zjeść w sezonie grzybowym. Jest smaczna i aromatyczna i na pewno odmienna od tej zjadanej zazwyczaj. Jajecznica z kurkami chodziła za nami od dawna, więc w końcu pojawiła się też na naszym stole.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 138
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 370
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę drobno siekamy
Masło rozgrzewamy na patelni i wrzucamy do niego cebulę. Lekko solimy i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż się zeszkli
Do zeszklonej cebuli dodajemy umyte i dokładnie wypłukane, pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Smażymy razem z cebulą ok 10 minut, aż grzyby zmiękną
Jajka rozbijamy i wlewamy na patelnię z kurkami. Dosalamy i doprawiamy pieprzem. Mieszamy, a gdy zaczną się lekko ścinać dodajemy mleko lub śmietanę. Smażymy do momentu uzyskania odpowiadającej nam konsystencji
Podajemy z pieczywem