Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówkowe ośmiorniczki - pomysł na śniadanie dla małych niejadków.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Masło rozgrzewamy na patelni, wbijamy jajka, dodajemy przyprawę do jajecznicy i mieszamy aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Parówki kroimy na kilka części i nacinamy tak, aby powstały ośmiorniczki. Z ziarenek pieprzu robimy oczka. Z plastrów szynki lub wędliny wycinamy gwiazdki.
Jajecznicę wykładamy na talerze, ozdabiamy ośmiorniczkami, pomidorkami i plasterkami ogórka.