Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
IDEALNY SPOSÓB NA PYSZNE I WARTOŚCIOWE ŚNIADANIE.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki.
Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia.
Następnie wbijamy na każdy plaster jajko, tak żeby nie rozlało się żółtko.
Delikatnie solimy. Czekamy aż białko się zetnie.
W wersji wzbogaconej na każde jajko kładziemy plasterek żółtego sera.
Czekamy aż się roztopi.
Smacznego:)