Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa jestem ile z Was zna ten smak, dla mnie osobiście kojarzący się z domem rodzinnym? Czy u Was też robiło się potocznie przeze moją rodzinę nazywane "Jajka w majonezie"?
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka obieramy. Połowę (6 sztuk) nacinamy i wyciągamy żółtka, które następnie przecieramy przez sitko. Łączymy ze śmietaną, musztardą, chrzanem i jogurtem (ten ostatni można pominąć, sos będzie dzięki temu bardziej gęsty, ale ja jednak wolę taki lejący). Białka kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Jeśli mamy szczypiorek, również posiekany dodajemy do sosu. Pozostałe jajka kroimy wzdłuż na pół i układamy w sosie. Podajemy z pieczywem, wędlinami lub pasztetami.