Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapachniało świętami :-) przepyszna, aromatyczna, sycąca kaszka. w sam raz na śniadanie, deser lub kolację. ponieważ kaszkę wolę na zimno, zabieram ją jako drugie śniadanie do pracy
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Mleko zagotować z solą, kakao i przyprawą do piernika. Kiedy będzie wrzało powoli wsypywac kaszkę, cały czas mieszając aby nie utworzyły się grudki. Gotować na małym ogniu, aż kaszka zgestnieje. Dodać miód i wymieszać. Rozlać do miseczek. Można ułożyć na wierzchu plasterki banana, migdały, rodzynki lub inne ulubione bakalie. Smacznego :-) Przepis zainspirowany blogiem Mirabelki