Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta jajeczno-śledziowa podana na świeżej wece/bułce wrocławskiej to doskonały pomysł na smaczne śniadanie lub kolację. Pasta jest szybka i prosta do przygotowania, należy jednak pamiętać, by kilka godzin wcześniej namoczyć śledzie w mleku.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13908
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 23
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13908
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 23
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 186
Składniki
Filety śledziowe przekładamy do rondelka i zalewamy je mlekiem. Odkładamy na 2-3 godziny do wymoczenia.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu, obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy.
Śledzie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze części.
W misce umieszczamy śledzie, cebulę oraz jajka. Dodajemy majonez. Doprawiamy niewielką ilością soli oraz pieprzu. Mieszamy.
Bułkę kroimy na około 1,5-2 cm kromki. Smarujemy pastą jajeczno-śledziową.
Szczypiorek drobno kroimy. Posypujemy po kanapkach.