Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przedświąteczne śniadania czy kolacje, kiedy nie mamy zbędnego czasu. Kluseczki są dość zwarte i nie ma obaw że się rozpadną. A takie polane czekoladą zasmakują dużym i małym.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Jajka roztrzepujemy z szczyptą soli, dodajemy jajka i dalej roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę, mieszamy. Gotujemy wodę, lekko solimy. Łyżeczkę zanurzamy w gorącej wodzie nabieramy porcję ciasta i wkładamy do wrzącej wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kluski około 2 minuty, dobrze jest czasem zamieszać. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy gotowe kluski.