Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo kaloryczne ale pyszne.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 178
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
Drożdże pomieszać z łyżką cukru. Z mąki pszennej, drożdży z cukrem, mleka, jajka, masła rozpuszczonego zagnieść ciasto. Zostawić w miseczce pod ściereczką do wyrośnięcia. Ma podwoić objętość. Jeszcze raz zagnieść i podzielić na 4 części. Z każdej części robić placuszek i nakładać powidła. Zlepiać brzegi i formować kule. Pozostawić do wyrośnięcia pod ścieteczką na ok 20 min. W naczyniu zagotować wodę i nałożyć sito. Umieścić knedel na sicie i przykryć. Gotować ok 20 min. Podawać ciepłe, polane masłem i posypane mielonym makiem z cukrem. Smacznego