Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na innowacyjne podanie jogurtu z płatkami.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 271
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 271
Składniki
Dno tortownicy wysypujemy kółeczkami zbożowymi, na nie wykładamy jeden jogurt. Jogurt rozsmarowujemy. Wysypujemy następną warstwę kółeczek i znów jogurt, kółeczka, jogurt, kółeczka. Postępujemy tak do wykończenia składników. Ciasto odstawiamy na około 30 minut do lodówki, by płatki trochę zmiękły. Delikatnie zdejmujemy obręcz tortownicy. Posypujemy boki i wierzch ciasta. Kroimy tak jak tort, na kawałki. Smacznego.