Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i bardzo pożywna owsianka na kozim mleku - w sam raz na dobry początek dnia :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
* Wieczorem płatki owsiane i żytnie przekładamy do miseczki i zalewamy je 250 ml wody. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Powstały mus możemy odrobinę dosłodzić w razie konieczności.
Namoczone płatki przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem kozim, dodajemy szczyptę soli, dosładzamy cukrem brązowym i gotujemy do momentu zgęstnienia. Owsiankę polewamy musem truskawkowym i posypujemy orzechami włoskimi. * Podana ilość składników wystarczy na dwie porcje owsianki. Życzę smacznego! :)