Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Wszystko rozdrobnić w malakserze 2-3 minuty. Do tego sos też szybki i prosty. Wszystko w 15 minut i pyszne kluseczki na stole.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Porcja dla 2 osób. W malakserze miksujemy twaróg, jajko i mąkę na gładką masę, dodajemy szczyptę soli. Na patelnię wykładamy jeżyny z cukrem i podgrzewamy aż się zrobi karmel, dobrze jest potrząsać patelnią. Potem dolewamy śmietanę, mieszamy do rozpuszczenia się karmelu. W czasie kiedy karmelizuje się cukier, w szerokim garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wkładamy niewielkie kluski. Ciasto nabieramy łyżką i małą łyżeczką odrywamy kawałki. Gotujemy ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.. Kluski polewamy sosem.