Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na urozmaicenie śniadania. Pyszna pasta z pieczonej marchewki. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i przede wszystkim smaczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Marchewkę należny najpierw obrać i pokroić na mniejsze kawałki (ok, 2 cm). Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i polać ją oliwą, dokładnie wymieszać.
Piec ok. 45 min (aż marchewka będzie miękka i delikatnie przyrumieniona) w temp. 200°C. W tym czasie na suchej patelni uprażyć sezam do lekkiego zarumienienia. Upieczoną marchewkę, uprażony sezam sól, pieprz i słodką paprykę zmiksować blenderem i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej i delikatnej pasty. Pastę można przechowywać w lodówce kilka dni. Mozna dodawać do niej ulubione dodatki takie jak np. suszone pomidory, ziarna słonecznika, pestki dyni, czosnek... Smacznego :-)