Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,expresowe placuszki,delikatne z aromatem wanilii:)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka lekko ubić z olejem i maślanką.Dodać mąkę z pozostałymi suchymi składnikami,oraz ziarenkami wanilii i cukrem.
Żółtka lekko ubić z olejem i maślanką.Dodać mąkę z pozostałymi suchymi składnikami,oraz ziarenkami wanilii i cukrem.
W drugiej misce ubić na sztywno białka.Delikatnie połączyć ciasto z białkami.Smażyć na teflonowej patelni(bez tłuszczu)do zarumienienia placuszków.Podawać ciepłe z konfiturą lub syropem klonowym.Z powyższych składników wychodzi ok.20 sztuk.
W drugiej misce ubić na sztywno białka.Delikatnie połączyć ciasto z białkami.Smażyć na teflonowej patelni(bez tłuszczu)do zarumienienia placuszków.Podawać ciepłe z konfiturą lub syropem klonowym.Z powyższych składników wychodzi ok.20 sztuk.