Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona po Meksykańsku, taka usmażona z pomidorem, papryczkami ostrymi i kiełbasą chorizo.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki, plasterki kiełbasy chorizo, pokrojoną w pół plastry cebulę.
Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pomidora, smażymy aż pomidor puści sok. Całość doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i kurkumą.
Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia się, posypując natką pietruszki. Jajka lekko mieszamy na koniec smażenia.
Tak usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowego wypieku chlebem. Smacznego !!!