Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz tylko kilku składników, aby zrobić najbardziej puszystą brioszkę na świecie!
miska , piekarnik
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 42
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 42
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Ubij ciepłą wodę z cukrem i suchymi drożdżami. Odłóż je na bok, aby drożdże się aktywowały. Wymieszaj mąkę z solą i wlej roztwór drożdży. Ciasto wyrabiać rękami, aż się połączy, następnie dodać masło i wyrabiać przez 10 minut. Kulkę ciasta odstawić na 2 godziny. Pokrój ciasto na 6 kawałków, rozwałkuj każdy i ponownie zwiń w kłodę. Włóż polana do formy do ciasta i odstaw na 1 godzinę lub do podwojenia. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180°C/350°F.