Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na ciekawy pomysł na słodkie śniadanko. Wykorzystałam w nim naleśniki kakaowe, które smażyliśmy z chłopakami na podwieczorek. Do tego banan, żurawina i płatki owsiane. Można go podawać na zimno, ale doskonale smakuje również na ciepło po delikatnym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej. Gwarantuję, że zasmakuję wszystkim domownikom, zwłaszcza tym najmniejszym :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka dobrze roztrzepać z solą i cukrem. Dodać mleko, wodę, olej rzepakowy i przesianą przez sitko mąkę pszenną, orkiszową i kakao. Całość bardzo dobrze wymieszać. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni (już bez użycia tłuszczu).
Z przygotowanych wcześniej naleśników wykrawamy małe kółeczka (ja użyłam kieliszka do wódki).
Banana kroimy na plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian: naleśnik, banan, płatki owsiane, żurawina, naleśniki
Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego !
:)