Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MOI DOMOWNICY LUBIĄ ZACZĄĆ DZIEŃ OD TAKIEJ JAJECZNICY.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Wędzonkę, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Pomidory wcześniej sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i również kroimy.
Topimy tłuszcz na patelni, przesmażamy wędzonkę, dodajemy cebulę i smażymy razem, aż cebula się zeszkli, następnie dodajemy paprykę, a gdy zmięknie-pomidory.
Dusimy składniki razem przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Wbijamy jajka i delikatnie mieszamy, tak żeby żółtka się nie rozpłynęły na patelni.
Gdy białka się dobrze zetną, rozkładamy porcje na talerze i posypujemy wszystko tartym serem.
Jeżeli używamy dymki, pod koniec posypujemy jajecznicę szczypiorkiem.
Smacznego:)