Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Wsaniale na sniadanie lub deser
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Piekarnik rozgrzac do temperatury 190stCForme do mafinek wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta.
Make, proszek i przyprawy wymieszac razem w jednej misce. W drugiej misce wymieszac cukier z maslem, nastepnie dodac puree dyniowe, jajka i maslanke. Polaczyc suche skladniki z mokrymi a na koniec dodac orzechy. Gotowa mase nalozyc do foremek i piec na zlotobrazowy kolor (25-30min) Zamiast orzechow mozna dodac rodzynki